2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

MAMA KLAUSIA - vesti ar nevesti toliau į darželį

Miela,Ramune,
Noriu pasidalinti abejonemis ir pasitarti. Rugsejo men.pradejom dukryte 21men. vesti i darzeli. Tris dienas savaiteje. Pradzioje 2val.dabar pabuna 4val. Pati pradzia buvo puiki. Ji noriai ejo,su entuziazmu prisijungdavo prie vaiku. Likdavo su sypsena ir as iseidavau rami. Atejus parsivesti pribegdavo ir vel atgal prie zaislu.noredavo pabuti ilgiau. Ir aukletojos dziaugesi,kad jai gerai,daug sypsosi. Atrodo laiminga. Taciau dabar situacija pasikeite... Tik nuejus ji suirzta.Rodo susidomejima vaikais ir aplinka,taciau,manau, ji supranta,kad as tuoj iseisiu,ir tai ja neramina. Neskubu iseiti. Kartu nueinam pas vaikus,pradedam statyti nama..Lauke pabunu dar ilgiau.Taciau pakilus eiti pasipila asaros... Tiesa,tai trunka trumpai. Tam momentui...Tai gerai. Bet ar nieko?
Svarstau,gal keleta menesiu nevesti i darzeli ir grizti ten,kai jai bus virs 2m.Bet zinau,kad ir 4m.vaikams buna sunku issiskirti su mama...
Prasau padekit suprast situacija
...


Miela mama,
Jūs turite savo vaiką, todėl atmeskite visus žinojimus apie knyginius ar kitus vaikus ir neburkite :) Kai Jūsų vaikui bus 4 metai, bus Jums konkreti situacija.

Mergaitė dar visai mažytė.
Atsakykite sau į klausimą: kokiu tikslu vedate vaiką į darželį?

Atminkite, kad mergaitė ir anksčiau žinojo, kad Jūs išeisite, bet neverkdavo. Pamąstykite, kas pasikeitė: auklėtojos, vaikai, atmosfera namuose, Jūsų savijauta emocinė, dukters savijauta emocinė...

Gali būti, kad darželio sistema, taisyklės, grafikas tiesiog netinka Jūsų vaikui.

Jei mergaitė pati rodo susidomėjimą vaikais ir išreiškia norą bendrauti su vaikais, tuomet darželis tokiai mažylei jau tinkamas.

Vaikas turi jau gebėti pasilikti vienas be mamos. Tuomet ramiai pasilieka ir mama ramiai palieka. Ilgindama buvimo kartu laiką, tik atitolinate išsiskyrimo skausmą, bet jo nepanaikinate. Net ir trumpa vaiko reakcija ašaromis yra svarbi. Nenorėkite, kad vaikas užsiverktų iki Jums sugrįžtant. Todėl kriepkite į tai dėmesį.

SVARBIAUSIA:
ar Jūs pati pasiruošusi palikti mažylę? Kokiu tikslu delsiate išeiti? Įsiklausykite į vaiko suirzimą. Pasakyti gal dar daug negali, todėl bandykite suprasti vaiką, stebėkite vaiko rekacijas. Ir įsiklausykite į Jumyse kylančius jausmus.

AŠ, JEI NĖRA MIRTINOS PRIEŽASTIES, PALIEKU VAIKĄ TIK TUOMET IR TIK TAM, KAI GALIU TĄ PADARYTI RAMIA ŠIRDIMI. NES MANO MAMIŠKA ŠIRDIS RETAI KLYSTA.
KLAUSYKIMĖS SAVO ŠIRDIES.


Su meile, Ramunė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą