2010 m. lapkričio 10 d., trečiadienis

MAMA KLAUSIA - kaip išmokyti vaiką užmigti vieną?

"kaip ismokyti vaika vakare uzsimigdyti pati. Leidome jam pora vakaru paverkti, bet pradejo kakoti nakti. Baisu ivaryti kokia nors psichologine trauma..."

Miela mama, su ašaromis akyse skaičiau šią žinią. Nežinau vaiko amžiaus, bet iš visos širdies užjaučiu jį už skausmingą patyrimą. Dėkinga esu, kad parašėte, galbūt mano atsakymas prašviesins situaciją.

Labai Jūsų prašau:
pagalvokite, kaip turėtų jaustis žmogus, kad naktį įvyktų tai, ko nebuvo anksčiau?

Ką reiškia "leidome jam verkti"? O galėjote drausti? Drausti vaikui verkti - tai tolygu jį dusinti, truputį neduoti kvėpuoti.

Ar žinote, kaip jis jautėsi tuo metu? Paliktas, vienui vienas. Kas su juo tarėsi, kad dabar bus kitaip nei buvo visuomet? Kas jam ką nors paaiškino?

Juk Jūs ignoravote jo skausmą - štai ką reiškia leisti vaikui verkti tokioje jam specialiai sudarytoje skausmingoje situacijoje. Vaikas verkė, nes jam buvo nemalonu. Kiekvienam žmogui, net 80 metų sulaukusiam, svarbu palaikymas, paguoda, užuojauta.

Paskaitykite mano tinklaraščiuose esamą informaciją.

Tikiu, kad taip elgėtės ne todėl, kad norėjote vaikui blogo. Tiesiog yra labai daug netinkamų rekomendacijų pasimetusiems tėvams. Įdomu būtų sužinoti, kuo rėmėtės taip besielgdami? Kas taip moko smurtauti prieš vaiką?

Prisiminkite savo širdies virpesius, kai leidote vaikui verkti... Nekartokite to... Nes tai būtų tiesus kelias į tai, ko nenorite...



Suteik, Dieve, mums suaugusiems išminties nežlugdyti tos sielos, kuriai turime užauginti sparnus, suteikę saugią aplinką besivystančios asmenybės šaknims.


Ramunė

4 komentarai:

  1. Nu jei vaikas is verksmo apsikakoja, tai jau mazu maziausiai vaikui buvo baisu. manau vaikui jau trauma siokia tokia...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vargsas vaikelis, ka jis turejo isgyventi tuo metu...As kartais kai girdziu verkianti vaika kaimynu kur nors uz sienos man tiesiog plysta sirdie, nes jis ne mani ir as jam negaliu padeti...bent jau paglostyciau ar nuraminciau..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ramune, bet i mamos svarbiausia klausima (kuris kyla daugeliui mamu, deja), neatsakete- tai kaip ismokyti vaika uzmigti? Juk jei ismoks vakare uzmigti vienas, mokes ir nakti pabudes uzmigti, nereikes varginanciu nesiojimu, glostymu ir viso kito. Nenorime "leisti vaikui verkti", to ir nedarome niekada, todel ir kyla klausimas- o ka daryti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūs dar kartą paskaitykite mano tekstą. Aš teigiu, kad nereikia vaiko mokyti migdyti vieno dėl visų jūsų išvardintų patogumų. Ateis laikas, vaikas priims miegojimą atskirai.
      Liaukimės tikėtis iš vaikų, kad jie pirmame septynmetyje elgsis lyg suaugę. Kodėl norime, kad vienas vaikas užmigtų vienas? Kodėl norime, kad prabudęs naktį pats užmigtų ir dar neverktų ir neišsigąstų?
      Varginantys glostymai, sakote? Nana....

      Panaikinti