2010 m. rugsėjo 28 d., antradienis

MAMA KLAUSIA: Močiutė ar pabaisa?

Labas vakaras, Ramune,

mano vaiko mociute pries kokius 5 menesius, kai sunui tebuvo vos 1 metukai pasake, kad toki vaika jau galima supurtyti, kai jis neva rodo savo nepasitenkinima. As kategoriskai pasakiau, kad pati ja papurtysiu, jei ji palies mano vaika. Nuo tos dienos as nebegaliu ja pilnai pasitiketi. Jei zmogui yra priimtinas toks auklejimo metodas, akivaizdu, kad esant jo nuomonei atitinkamai situacijai, ji gali ir papurtyti ta maza zmogeliuka. Aciu Dievui, to kol kas nebuvo. Neseniai su vyru pradejome kalbeti, kas man nepatinka is to, kaip jo tevai elgiasi su sunumi. As ir pasakiau,kad nepatinka jo mamos poziuris, jog vaika galima purtyti ar per uzpakali trenkti. Ir ka man galvoti apie jo mama, jeigu jai tai priimtina. Viskas baigesi tuo,kad buvau isvadinta paranoike reginti realia gresme savo vaikui kiekviena karta, kai jis lieka su jo tevais.

Jus esate protingas zmogus ir as saves nenuvertinu iki berastes ir juolab paranoikes. Tai pasakykit, ar as istiesu per daug bijau del savo vaiko.

Labai aciu uz atsakyma.
MAMA nerandanti supratingumo



Jūs esate labai atsakinga ir sąmoninga mama.

Perduokite savo vyrui, kad bijoti už vaiką tokioje situacijoje yra normalu. O nebijoti - neatsakomybės požymis.

Problema, kad dažnai suaugę vaikai vengia su savo tėvais konfrontacijos bet kokia kaina. jam nereikia išsižadėti savo tėvų, bet šioje situacijoje kaip tik jis turėtų pastiprinti Jūsų poziciją, kad vyresnei kartai neliktų abejonių.

Parodykite jam filmuką apie purtomus vaikus. Susiraskite youtube.com

Paaiškinkite savo vyrui, kad jūsų nerimas dėl galimo senelių smurtavimo prieš vaiką yra labai suprantamas. Mat tokio amžiaus vaikas negali apsiginti, pasitraukti, Jums pranešti apie netinkamą su juo elgesį.

Paaiškinkite savo vyrui, kad toks žmonių požiūris vienoje ar kitoje situacijoje gali padaryti įtakos jų elgesiui. Niekada negali žinoti, kada "plyš kantrybė" močiutei ir ji papurtys vaiką. Pasekmės gali būti žiaurios. Paaiškinkite savo vyrui, kad toks jo tėvų požiūris - tai smurto prieš vaikus palaikymas.

Elkitės taip, kaip galite. Galite bendrauti su jo tėvais, bet negalite palikti vaiko vieno su jais? Taip ir elkitės. Paaugus vaikeliui atsiras daugiau vietos pasitikėjimui vaiku. Daugiau atsiras ramybės.


Nebijokite pakalbinti draugiškoje atmosferoje vyro tėvų ir paaiškinkite, kad toks jų požiūris - tai smurto prieš vaikus palaikymas. Pamokykite, kaip kitais būdais gali drausminti JŪSŲ vaiką. Nors tokio amžiaus vaikams be ramaus trumpo pasakymo daugiau nieko neįsivaizduoju. Pasakykite, kad taip elgiatės pati ir tokio elgesio tikitės iš jų dabar ir ateityje. Pasakykite kategoriškai, kad JŪS ESATE PRIEŠ VAIKO PSICHOLOGINĮ AR FIZINĮ SMURTĄ, KURIS PASISLEPIA PO PAPURTYMU IR MUŠIMU PER UŽPAKALĮ. Pasakykite aiškiai, kad sužinojusi apie tokį elgesį su savo vaiku, kreipsitės į atitinkamas institucijas. Pasakykite, kad Jus labai gąsdina jų toks požiūris. Todėl jūs negalite jais pasitikėti, o tai darys neigiamos įtakos visos šeimos santykiams. Paaiškinkite, kad linkite savo vaikui senelių, bet tokio požiūrio Jūs tiesiog netoleruojate vardan vaiko sveikatos: fizinės ir psichinės.

Ten, kur yra galimybė smurtauti prieš vaikus, nėra nieko nepatogaus.

Paiūlykite seneliams apsilankyti paskaitėlėse :)


Sėkmės,
Ramunė


2 komentarai:

  1. Jei as savo tevams pradeciau sakyt, ka jus cia paraset, jie sakytu, kad jau per daug cia nesamoniu prisiskaiciau ir isvis sake, ka mano vaikas auksas koks, kad ne paliest negalima? Ir sake, kad psichologai "tai jie isvis trenkti tokie zmones, ten pas juos viskas kitaip". As siuo noriu pasakyti, kad ne su visais imanoma kalbet protingai...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tanita, aš pasisakau prieš bet kokį smurtą, nukreiptą į Žmogų. Tikiu, kad su visais galiu kalbėti protingai. Tikiu, kad ne visi viską nori išgirsti. Tikiu, kad lengviausia keisti save. Tikiu, kad norėti, jog keistųsi kiti yra ne tas kelias į darnų bendravimą. Kai man kitų Žmonių elgesys yra nepriimtinas, aš neleidžiu jiems nepriimtinai su manimi elgtis. Ir su mano vaiku.

    AtsakytiPanaikinti